Pek çok sitede farklı farklı condensed milk tarifi mevcut. Ben sevgili İnci Abla nın tarifini denedim. Tarif oldukça basit. Tek dikkat etmeniz gereken nokta ''süt tozu'' yerine ''coffee mate'' denilen ürünü kullanmamanız.
Yoğunlaştırılmış süt/ Sweetened Condensed Milk
-1+ 1/4 su bardağı (100 gr) süt tozu-1 su bardağı (170 gr) toz şeker
-55 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
-1 çay bardağından 1 parmak eksik (80 ml) kaynar su
Tüm malzemeyi derin bir kapta birkaç dakika çırpın. Kremsi bir dokusu olması gerekiyor. Eğer pütürler kaldıysa el blenderı ile karıştırarak pütürleri düzeltebilirsiniz. (Mutfak teraziniz varsa malzemelerinizi net olarak bununla tartarak kullanın).
Elde ettiğiniz yoğunlaştırılmış sütü buzdolabında iki haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Dolapta katılaşacağı için kullanmadan önce oda sıcaklığına getirmeniz önerilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder